18 maart Flyer van Huurdersvereniging verspreid door de buurt

Flyer-verspeid-17maart-2012-vdpekbuurt

In het weekend van 17 en 18 maart zijn door de hele buurt flyers van de Huurdersvereniging verspreid. De Huurdersvereniging wil eigen aanpak formuleren en presenteren van de renovatie Van de Buurt. Uitgangspunten zijn natuurlijk de huidige bewoners. In de nieuwe plannen van Ymere is nauwelijks nog plek voor bewoners met een smalle beurs. Zie bijlage voor flyer.

Nieuwsbrief 21 september 2011 (met poster)

Posteractie geen sloop in onze mooie buurt!

Vandaag is er in de hele Van der Pekbuurt door de Huurdersvereniging een nieuwsbrief rondgebracht.
nieuwsbrief 21 september 2011
poster: Geen Sloop

Stand van zaken:

23 mrt mailinglijst Algemene Ledenvergadering

Hallo leden,

Via deze nieuwsbrief wil ik U attenderen op de Algemene ledenvergadering van de Huurdersvereniging. Woensdag 23 maart om 19:30 uur.

Kom naar de ledenvergadering als je mee wilt praten en denken over de Van der Pekbuurt. Voor de agenda klik link www.vdpekbuurt.nl/Oproep-ledenvergadering-huurdersvereniging-vdpekbuurt.

Met vriendelijke groet,

Huurdersvereniging Van der Pekbuurt

Nieuwsbrief 1 febr 2010

Huurdersvereniging Van der Pekbuurt
nieuwsbrief nr. 1 www.vdpekbuurt.nl februari 2010

Beste bewoner,

Bewonerscomité Van der Pek is bezig om een Huurdersvereniging op te richten. Wij vinden dat de renovatie plannen van Ymere ten goede moeten komen aan de huidige bewoners. In de huidige plannen is dat niet zo. Want als die plannen doorgaan, moet iedereen straks zijn huis uit en kunnen bewoners niet terugkeren in de huidige woning. Wel in een andere gerenoveerde woning in de buurt, maar de huur hiervan is veel hoger, vaak ook als u huurtoeslag ontvangt.

7 dec tekst van het bewonerscomité

2009 07 12 bewonersavond

Amsterdam, 7 december 2009

Beste buurtbewoners en alle aanwezigen,

Ik ben Anke en ik ben lid van bewonerscomité Van der Pek. Ik ben een bewoner en ik probeer mijn gevoelens te verwoorden, omdat ik merk dat er veel spanning en onduidelijkheid is tussen iedereen. Ik wil graag mijn verhaal vertellen. Ik heb het opgeschreven omdat ik anders bang ben dat ik dingen vergeet. Straks kunt u dingen vragen.

Bijeenkomst Ymere over renovatieplannen

Logo bewoners comite

Brief van het Bewonerscomité aan de buurtbewoners.

Op maandag 7 december is van 19:30 tot 21:00 een bijeenkomst over de renovatieplannen van Ymere

Bredero College, Buiksloterweg 85.

Stel uw vragen en geef uw mening!

7 dec 2009 komt allen! bijeenkomst van Ymere over der renovatieplannen

Komt allen!
In de uitnodiging van Ymere voor deze avond staat dat er onderzoek gedaan wordt in de 2 leeggekomen blokken woningen in het onderzoeksgebied. Na evaluatie eind 2011 zal besloten worden hoe Ymere verder gaat in de buurt.

brief van bewonerscomite aan de buurt

4 juli 2009 Bewonerscomité Van der Pek

Beste bewoner met een vast huurcontract,

Naar aanleiding van de brief en folder van Ymere en de onrust hierover bij een aantal bewoners, wil het Bewonerscomité Van der Pek u informeren.

4 jul 2009 brief van bewonerscomite aan de buurt

4 juli 2009 Bewonerscomité Van der Pek

Beste bewoner met een vast huurcontract,

Naar aanleiding van de brief en folder van Ymere en de onrust hierover bij een aantal bewoners, wil het Bewonerscomité Van der Pek u informeren.

uitnodiging voor inloop spreekuur

Beste bewoner,
Het Bewonerscomité Van der Pek nodigt u van harte uit voor het inloop spreekuur op 17 maart van 17:00u tot 19:30u in de Wijkpost, Van der Pekstraat 51. Voor antwoord op uw vragen over de renovatieplannen, het onderhoud van de woningen en meer.

Tussen 17:00u en 19:30u kunt u binnenlopen. Er zijn deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden (geen mensen van Ymere). U kunt uw mening geven over het Bewonerscomité.

Wij horen van bewoners dat Ymere onderhoudsklachten soms niet verhelpt i.v.m. de renovatie.

tekst voor buurtkrant

Beste buurtbewoners,

Als bewonerscomité Van der Pek zijn wij heel blij dat Ymere de renovatie op vrijwillige basis uitvoert. De peildatum is inmiddels ingegaan per 1 oktober. Vanaf die datum kunnen in het onderzoeksgebied bewoners die dat willen met een stadsvernieuwingsurgentie verhuizen naar elders. De oorspronkelijke planning hiervoor was maanden eerder, maar is uitgelopen omdat Ymere meer tijd nodig had voor onderzoek over de oorzaak van vochtproblemen en hoe deze op te lossen.

Inhoud syndiceren