Huurdersvereniging en Ymere ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

uitgangspunten samenwerking vlr Ron Onverzaagt Ymer  , Herman Leijsink mediator, Isabel Nielen Huurdersvereniging

Samen verder in de Van der Pekbuurt
Amsterdam, 26 februari 2012 - Vandaag hebben Ymere en de Huurdersvereniging Van der Pekbuurt een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ze gaan samenwerken bij de aanpak van de woningen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. In de overeenkomst ‘Uitgangspunten voor samenwerking Van der Pekbuurt’ staan duidelijke afspraken over het betrekken van bewoners bij de aanpak.

Petitie: Geen sloop in de Van der Pekbuurt

Beste, zeer gewaardeerde buurtbewoners, Amsterdammers en cultuurliefhebbers. De petitie "Geen sloop Van der Pekbuurt" staat online. Ga het zien en teken! Zeg het voort! Zeg het voort! De petitie kunt u bekijken via http://petities.nl/petitie/geen-sloop-van-der-pekbuurt Huurders, politieke partijen, erfgoed- en monumentenorganisaties willen niet dat de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord wordt gesloopt. Toch wil woningcorporatie Ymere haar sloopplannen doorzetten. Vindt u ook dat Ymere moet luisteren naar bewoners en politiek? Teken de petitie!

Parool: 'De macht terugpakken of voor altijd verliezen'

aktie hier wordt gewoond

De SP plaatst kanttekeningen bij de huidige regelgeving die het mogelijk maakt dat woningcorporaties als Ymere zomaar een hele wijk kunnen slopen 'omdat het dure grond is waarmee geld is te verdienen'. De huidige bewoners hebben het nakijken. Sadet Karabulut (SP Tweede Kamer), Remine Alberts (SP gemeenteraad Amsterdam) en Frans Rein Jurrema (SP deelraad Amsterdam Noord) laten een kritisch geluid horen. Het werd tijd!

SP krant: "Geef de Van der Pekbuurt terug aan de bewoners"

SP artikel over de van der pekbuurt

Artikel uit de SP krant 2 mei 2012.
De combinatie van een arme buurt en dure grond. Dat is de reden dat Ymere er alles aan doet om zijn plannen van sloop, renovatie en nieuwbouw er in de van der Pekbuurt door te krijgen. Zie bijlage voor artikel.

Parool: "Geen sloop in de Van der Pekbuurt."

artikel Parool, sloop van de baan in de Van der Pekbuurt

Artikel in het Parool van 27 april 2012. De Deelraad van Amsterdam Noord steunt bewoners die renovatie willen. De sloop van een deel van de van der Pekbuurt is van de baan. Ymere moet bewoners beter betrekken bij de plannen voor de buurt heeft de Deelraad van het stadsdeel besloten. De bewoners hebben op 26 april een eigen toekomstvisie gepresenteerd.
Voor het volledige artikel zie de bijlage.

Telegraaf: "Gouden kranen en slopen taboe."

artikel in de telegraaf over de van der pekbuurt

Artikel in de Telegraaf op 26 april 2012. De veelbesproken Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord moet niet grootscheeps worden gerenoveerd en al helemaal niet gesloopt. Aan de huisjes moet alleen het hoognodige worden opgeknapt en ze moeten vooral eenvoudig gehouden worden, waarmee ze geschikt blijven voor de lagere inkomens en de kleine huishoudens.
Voor het volledige artikel zie de bijlage.

SPITS: Wethouder Noord op de vingers getikt!


Gelukkig, de politiek wordt eindelijk wakker. Onze buurt is veel te bijzonder om zomaar af te breken.

21 mrt Telegraaf: 'Noord hard getroffen'

noord.jpeg

Hier het artikel uit de Telegraaf van 21-3-2012

20 mrt artikel in Nul 20 'Van der Pek wordt vervolgd'

VDPwordt-vervolgd020-maart2.jpg

Alweer een nieuw artikel over de buurt, in het tijdschrift over woonbeleid voor de stad nul20.

Inhoud syndiceren