Bezwaar: Red de bomen Van der Pekstraat

Ziet u dat men bezig is de bomen te kappen?
Reageer direct en bel onze noodtelefoon: 06 57758243

Helaas is 31 oktober 2013 het besluit genomen dat de 75 bomen (moerascipressen) aan de Van der Pekstraat gekapt mogen worden.
Het besluit en hoe u bezwaar kunt maken (binnen 6 weken gerekenend vanaf 31 oktober) vind u hier.
Het ondertekenen van de petitie, ook op deze website, staat geheel los van het aantekenen van bezwaar.
Bezwaar maken is DE manier om nog effect te kunnen hebben op de bomenkap.

Meer weten? Kijk hier.

OPROEP ALGEMENE LEDENVERGADERING

VOOR ALLE 1500 BEWONERS UIT DE VAN DER PEKBUURT

WANNEER
Vrijdag 29 november
aanvang 19:30 uur

WAAR
Volewijck gebouw
bij speeltuin Heimansweg 33

De waarheid van de Van der Pekbuurt

skateshop Van der pekstraat 17

De waarheid is, dat Ymere onverdroten door gaat, met voorbereidingen voor hun massale sloopplannen in de Van der Pekbuurt. Dit doen ze vooral door de buurt te “ontvolken”. In principe is een zo genaamd “draagvlakonderzoek” onder de bewoners bij sloopplannen verplicht. Maar als er geen bewoners meer zijn…

Hoe doet Ymere dat?

26 jan Diederik Samsom in de van der Pekbuurt

 Op zaterdag 26 januari komt Diederik Samsom naar Amsterdam Noord. Hij gaat de van der Pekbuurt in, waar momenteel veel gebeurt, om met de bewoners te spreken. Belangstellenden zijn van harte welkom. Buurtbewoners laat je stem horen!

Parool: reacties van betrokken mensen

Ook op 18 en 20 oktober weer reacties te lezen in Het laatste woord van Het Parool. Lees de reacties in de bijlage. Laat jouw mening nu horen! Teken de petitie!

Eerdere reacties:

Bewoners verliezen van het geld"

Lees ook dit:

SP in Het Parool van 2 oktober

Parool: Bewoners verliezen van het geld

Posteractie geen sloop in onze mooie buurt!

De discussie is losgebrand. In Het Parool, in de Tweede Kamer. Akties worden gevoerd: bij de pont, teken de petitie, en lees over de aktie bij proefblok Van der Pekstraat. Hier twee ingezonden brieven van actieve bewoners die van zich laten horen. DAT KUN JE ZELF OOK DOEN op deze website (mail ons) of in de rubriek Het laatste woord van Het Parool.

Lees ook dit:

Bremstraat: € 645,28 voor 36 m2

Bremstraat 4 huis
is een klein woning,
zonder extra kamer op de 1e verdieping,
van 36 m2.

Deze werd onlangs aangeboden op Woningnet voor een huur van € 645,28 per maand. En dan heb je nog geen centrale verwarming, en is de toekomst van de buurt dus gewoon onzeker.

Dat is dus wat ons te wachten staat NU AL: nieuwe huurders krijgen het recht voor hun kiezen. Sociale huurwoningen? Sociale huurbedragen?

Dit kan echt niet!!!

Woningnet benedenwoning vd Pekbuurt € 558!

Woningbouw Corporatie Ymere is buiten het onderzoeksgebied de huren al flink aan het optrekken. Zijn hier de eerste Donnerpunten verschijnselen zichtbaar?
Want hoe kan het dat een nog niet gerenoveerde woning van nog geen 43 m2 te huur wordt aangeboden voor 558 euro. In een buurt waar de toekomst van de huizen onzeker is door de renovatie plannen van Ymere. Is dit een vooruitzich op de toekomstplannen?

BB
Bezorgde buurtbewoner

VD Pek "vernieuwt" ?

Vanmiddag loop ik zomaar door de wijk omdat de zon schijnt. De voorbeeldblokken* liggen er verlaten bij. Het zijn voorbeelden van de stilgevallen ontwikkeling waar mensen naast en tussen moeten wonen. Het voelt er erg 'unheimisch'.

Verslag ANGSAW Bijeenkomst 6 okt 2011

Verslag van een betrokken bewoner ANGSAW bijeenkomst 6 oktober 2011
Hotel NH Galaxy – Distelweg 

Inhoud syndiceren