Nieuwsbrief 1 febr 2010

Huurdersvereniging Van der Pekbuurt
nieuwsbrief nr. 1 www.vdpekbuurt.nl februari 2010

Beste bewoner,

Bewonerscomité Van der Pek is bezig om een Huurdersvereniging op te richten. Wij vinden dat de renovatie plannen van Ymere ten goede moeten komen aan de huidige bewoners. In de huidige plannen is dat niet zo. Want als die plannen doorgaan, moet iedereen straks zijn huis uit en kunnen bewoners niet terugkeren in de huidige woning. Wel in een andere gerenoveerde woning in de buurt, maar de huur hiervan is veel hoger, vaak ook als u huurtoeslag ontvangt.

Om de stem van bewoners meer invloed te geven op de plannen van Ymere, moeten wij bewoners ons organiseren. De vereniging wil bereiken:
1. Dat de huidige bewoners betaalbaar en fijn kunnen blijven wonen in de buurt.
2. Dat achterstallig onderhoud gedaan wordt.
3. Dat bewoners na woningverbetering terug kunnen keren in de huidige woning.
4. Dat de huidige huurcontracten daarbij behouden blijven.

Alle bewoners in de Van der Pekbuurt kunnen lid worden van de vereniging. Het lidmaatschap is 5,- Euro per jaar. Als u meer wilt geven is dat natuurlijk zeer welkom. Het geld zal gebruikt worden om onkosten van de vereniging te betalen, zoals kopieën van nieuwsbrieven voor de buurt, zaalhuur voor buurt bijeenkomsten, actiemateriaal, e.d.
Als lid heeft u invloed binnen de vereniging. Hoe meer leden de vereniging heeft, hoe sterker we samen staan in de onderhandelingen met Ymere. Word daarom lid! En kom naar de

Eerste algemene ledenvergadering:
maandag 8 maart van 19:30 tot 21:00u
Bredero College, Buiksloterweg 85

Zo wordt u lid:
• Vul op onderstaand strookje uw gegevens in.
• De komende tijd komen leden van de vereniging het strookje bij u aan de deur ophalen. Deze persoon zal zich legitimeren. U kunt dan het lidmaatschap van 5,- Euro betalen en u krijgt een kwitantie als bewijs dat u betaald heeft. Deze kwitantie is uw bewijs van lidmaatschap van de vereniging. Bewaart u hem daarom goed.

(onder aan deze brief zit een invulstrookje)